Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil forby høyreekstremt parti

Regjeringen i Berlin tar nå initiativ til å forby det høyreekstreme partiet NPD, og samler bred politisk støtte for aksjonen, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gerhard Schrõder har gitt ordre om å starte prosessen som kan lede fram til et forbud mot det høyreekstreme partiet NPD. Det partiet omfatter noen av de betydeligste nynazistiske kreftene i Tyskland, melder Aftenposten.

Forbudet mot partiet viser at den høyreekstreme volden er i ferd med å komme ut av kontroll, og at høyreekstreme krefter skader Tysklands anseelse i verdenssamfunnet.

Regjeringen i Tyskland kan ikke forby partiet NPD uten at det dokumenteres at partiet er i strid med grunnloven, men ifølge Aftenposten er det allerede satt i gang innsamling av materiale som kan belaste NPD for dette.

Partiledelsen i NPD sier at de er offer for en kriminaliseringskampanje. Motstanderne av et forbud frykter det kan føre til at høyreekstremistene går under jorda, skriver Aftenposten.

Likevel støtte en rekke politikere Scrdõders initiativ til å forby det høyreekstreme partiet.