Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil forby overvåking på skoler

Venstre vil ha bort overvåkingskameraer på norske skoler. Overvåking på skoler er en uting, sier Abid Raja, som vil forby overvåkingen.

NEI TIL KAMERAER: Venstre og nestleder Abid Raja vil forby overvåking på norske skoler. Foto: : Vidar Ruud / NTB scanpix
NEI TIL KAMERAER: Venstre og nestleder Abid Raja vil forby overvåking på norske skoler. Foto: : Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av landsmøtet i helgen, har Raja ledet arbeidet med partiets forslag om barns oppvekst. Han vil at barn skal kunne føle seg trygge og fri på skolen og i barnehagen, skriver VG.

- Barnehage og skole er barnas arbeidsplass. Vi mener de skal kunne leve bekymringsfritt uten tanke på at det er et kamera over hodet deres. Det kan godt være at de bare brukes for å hindre innbrudd og hærverk, men det hjelper ikke. Vi mener barnas rettssikkerhet er så viktig at de må vernes, sier Raja. Partileder Trine Skei Grande stiller seg bak forslaget.

Lederen for Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier det skal gode grunner til før en skole kan begynne med kameraovervåking.

- Og skal det tas i bruk, må det gjøres med visdom og klokskap, slik at de ikke filmer elevene i deres normale skoleliv. Jeg synes skolene eventuelt skal ta elevrådet med på råd før de setter opp kameraene, sier Thon, som mener det vil bidra til åpenhet om formålet kameraenes funksjon. (NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart