Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil forby sex-kjøp

Kjell Magne Bondevik ønsker et forbud mot kjøp av seksuelle tjenester. Neste måned vil justisministeren vurdere å gjøre som den svenske regjeringen: Å gjøre horekunden til en kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter statsministerens rådgiver Randi Gran Tørring. I likhet med den svenske regjeringen ønsker Bondevik derimot ikke å kriminalisere prostitusjon.

Neste måned får Justisdepartementet sek- sualovbrudd-utvalgets innstilling til behandling, og Bondevik presenterer sin bebudede verdikommisjon. KrFs justisminister Aud-Inger Aure vil da benytte anledningen til å vurdere å kriminalisere horekunden.

Forslaget er nedfelt i KrFs partiprogram, men Bondevik og Aure har ikke diskutert det med sine regjeringsfeller i Venstre og SP.

- Å bli horekunde er et nederlag som menneske. Dessuten aksepterer ikke samfunnet kjøp av sex. Vi ønsker i hvert fall et samfunn som ikke aksepterer det. Verdikommisjonen som Bondevik nå nedsetter skal ta for seg alle typer verdispørsmål. Da blir også sexkjøp ett av temaene, sier Gran Tørring, som også er leder av KrF-kvinnene.

- Er det så sikkert horekunden er en stakkar. «Frode», framstår vel som en mann som kan stå for sine handlinger?

- I mine øyne er det noe stakkarslig over «Frode» og andre menn og kvinner som er ute og kjøper sex.
Hun erkjenner at ikke alle horer er ofre, «at det finnes såkalte luksushorer som greit og kynisk utnytter sin kropp som inntektskilde».

- Er ikke det greit - hvis det er deres eget valg?

- Jeg skal ikke sette meg til doms over dem, men jeg synes ikke det er ålreit at de selger kroppen sin. Som utøvende myndighet må vi gripe inn og sette rammer.

- Men hvorfor ikke kriminalisere selgeren også?

- Fordi svært mange kvinner tvinges til å prostituere seg, sier Gran Tørring.

Hele Norges coronakart