Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil forby Snapchat etter terroren

Storbritannias statsminister David Cameron.

SPØKER FOR SNAPCHAT?: Storbritannias statsminister vil forby Snapchat for å bedre sikkerheten. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
SPØKER FOR SNAPCHAT?: Storbritannias statsminister vil forby Snapchat for å bedre sikkerheten. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storbritannias statsminister David Cameron vil forby bruk av de populære appene Snapchat og WhatsApp. Det melder flere britiske aviser som Independent og Daily Mail.

Bakgrunnen er at statsministeren vil trappe opp overvåkningen på internett.

Og Cameron varsler at han vil stoppe krypterte meldingstjenester som hindrer etterretningstjenestene i å gjøre sitt arbeid. Snapchat er én av tjenestene der innholdes slettes kort tid etter at mottaker har fått innholdet.

Utspillene kommer under ei uke etter terrorangrepene i Paris.

- Angrepene i Paris viser nok en gang omfanget av terrortrusselen vi står overfor, og behovet for å ha robuste sikkerhetstjenester som kan holde innbyggerne trygge, sa Cameron i en tale mandag.

Statsministeren nevnte også Apple-tjenesten FaceTime som noe som kan bli fjernet.

- Skal vi tillate kommunikasjonsformer som ikke går an å lese? Mitt svar til det spørsmålet er: Nei, det skal vi ikke, sa Cameron.