Vil forby stripping

SV-toppene er enstemmige. ... De vil heller ha naturlig nakenhet.

FOR NATURLIG NAKENHET: Stortingsrepresentant Lars Egeland (SV) foreslår mer tilrettelegging for naturister og hopper i bassenget under landsmøtet på Lillestrøm. Samtidig går partiledelsen i SV inn for strippeforbud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
FOR NATURLIG NAKENHET: Stortingsrepresentant Lars Egeland (SV) foreslår mer tilrettelegging for naturister og hopper i bassenget under landsmøtet på Lillestrøm. Samtidig går partiledelsen i SV inn for strippeforbud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Dersom SV-ledelsen får det som de vil, vedtar landsmøtet i SV et forbud mot stripping i dag.

- Det er en enstemmig redaksjonskomite som går inn for at stripping ikke bør tillates som arbeid. Det er på mange måter en forlengelse av forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester. Forbud mot stripping har lenge vært en kampsak i kvinnebevegelsen og er innført på Island, sier nestleder i SV og leder i redaksjonskomiteen, Bård Vegar Solhjell, til Dagbladet.

Frykter arbeidsforholdene - Vi vet at strippeklubbene ofte har jenter fra fattige land. Lønna er ofte forbundet med hvor mye alkohol de klarer å selge til kundene sine og hvor mye de selv blir påspandert. Når du har høyt alkoholinntak, er det vanskeligere å sette grenser. Vi har en rapport fra KAST, et rådgivningssenter for menn, som viser at det foregår prostitusjon ved norske strippeklubber. Vi vet også at agenter som har ordnet strippere til Norge er siktet for hallikvirksomhet, sier Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV.

Dagbladet vet at flere helt sentrale personer i SV har vært i tvil om de skulle stemme for et forbud, til tross for at de alle er sterkt kritiske til bransjen. Til slutt valgte de likevel å samle seg om et enstemmig vedtak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer