FORBUD:  Slikt som dette ønsker ikke republikaneren, David Moore, å se noe av i Montana. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
FORBUD: Slikt som dette ønsker ikke republikaneren, David Moore, å se noe av i Montana. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.comVis mer

Vil forby tights

Amerikansk politiker går nye veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som det amerikanske nyhetsmagasinet Salon skriver: «vi lever i en verden full av problemer, men heldigvis, lever vi også i en verden full av problemløsere».

Republikaneren, David Moore, ønsker nå at bruk av tights skal bli ulovlig, skriver nyhetsmagasinet.

Nakenhet ulovlig Ideén skal ha kommet opp ved en tilfeldighet da politikeren traff på en gruppe nakne syklister i fjor sommer, som syklet gjennom gata i Missoula.

Moore ønsket å stoppe dette, men problemet for republikaneren: de kunne ikke bli stoppet, av frykt for at han skulle krenke ytringsfriheten, skriver nyhetsmagasinet.

Dette ønsker Moore nå at det blir endringer på, ved å ta i bruk vedtak nummer 365 fra Kongressen.

Dette vedtaket forteller at det er ulovlig å: «vise brystvorter (...) og plagg som ser ut eller simulerer en persons rumpe, kjønnsorganer, bekkenregionen eller kvinnelig brystvorte».

I praksis Moore forteller videre at tettsittende beige klær er et eksempel på såkalt «uanstendig eksponering», skriver Salon.

Republikaneren forteller at han ikke ser noe problem med om folk blir arrestert for å gå med slike klær, men han vil ikke legge noen føringer for hva som vil bli normal praksis.

Moore har allerede rukket og få et skred av kritikk rettet mot seg, og flere opposisjonspolitikere mener han har et gammeldags syn.