Vil forby trekkspillmusikk i Tromsø

Politimesteren synger ut mot gatemusikantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg har selv stilt meg opp for å lytte til dette, og la det være klart: Det musikalske nivået er meget, meget lavt. En kar kunne rett og slett ikke spille, sier politimester Truls Fyhn i Tromsø til Nordlys.

Han har fått mer enn nok av trekkspillmusikken i byen sin. Nå vil han vise bort alle musikanter fra sentrumsgatene i byen. Årsak: De terroriserer de butikkansatte!

Bakgrunnen er klager fra de som jobber i butikker og som ufrivillig må lytte til de samme låtene om igjen og om igjen.

- Vi har betydelig sympati for dem som klager på trekkspillmusikken i byen. Og det er mange. Tilbakemeldingene til politiet er at folk blir helt gale av å høre på dette, sier Fyhn til avisa.

Ifølge politimesteren har de hjemmel til å bortvise musikerne. I første omgang åpner de for å plassere de til henvist sted ved byen torg.

- Vi vil vurdere hvordan denne praksisen fungerer. Det tar ikke bort det faktum at vi ikke har sympati for de som spiller trekkspill på denne måten, sier Fyhn.

- Hvordan er politimesterens forhold til musikk? spør avisa.

- Jeg er svært musikkinteressert! svarer han.

TERRORISERER TROMSØ: Trekkspillmusikken har blitt en pest og en plage for de butikkansatte i Tromsø sentrum. Om denne kameraten synes trekkspillmusikeren i Oslo sentrum er en plage vites ikke.
SYNGER UT: Politimester Truls Fyhn i Tromsø ønsker å bortvise gatemusikanter med trekkspill. - Det musikalske nivået er meget lavt, sier han.