Vil forby turistbusser i sentrum av Paris

Ordføreren i Paris vil ta grep mot overturisme.

<strong>VIL FORBY:</strong> Paris-ordfører Emmanuel Gregoire vil forby turistbusser i sentrum av Paris. Foto: Joe Pepler / Rex Shutterstock
VIL FORBY: Paris-ordfører Emmanuel Gregoire vil forby turistbusser i sentrum av Paris. Foto: Joe Pepler / Rex Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Paris-ordfører Emmanuel Gregoire ønsker å gjøre noe med det han kaller overturismen i byen. Et av tiltakene han foreslår er å forby turistbusser.

- Busser er ikke lenger velkommen i hjertet av byen, sier han til CNN.

Han forklarer at byrådet jobber for å skaffe parkeringsplasser utenfor sentrum.

Gregoire understreker imidlertid at hovedstaden er åpen for turisme, og at byen har gjort en stor innsats for turistene, blant annet ved å tilby gratis offentlige toaletter. Han mener likevel at turister kan gjøre som innbyggerne og ta i bruk offentlig transport eller bytte til miljøvennlige alternativer.

- Må tilpasse behovet

Ifølge ordføreren må gruppeturer i sentrum arrangeres som sykkel- eller gåturer.

- Alle må tilpasse sitt arbeid etter byens behov, sier han.

Gregoire gir også turistene skylden for økte boligpriser. Han mener nemlig Airbnb har skylden for at prisene har gått opp.

Europa er verdens største turistmarked. I 2018 besøkte 713 millioner internasjonale turister kontinentet. I europeiske byer har antall overnattinger økt 57 prosent siden 2008, skriver The Guardian.

Selv om turismen gir en betydelig økonomisk fordel, byr den også på problemer. Byer som Venezia, Barcelona, Amsterdam og Dubrovnik sliter med økte boligpriser, forurensing og at turistene ødelegger naturen.

- EN SKAM: I Magalufs festgater er det liv hver kveld, og ifølge ordføreren i Mallorcas kommune Calvía kommer «sommersesongen stadig tidligere, og med stadig høyere volum». Barer og nattklubber frister med tilbud som «to for én», og hoteller har gjerne fri bar. Lokalbefolkningen og myndighetene har sett seg lei på turister som kommer på fylletur, og mener at «de fulle turistene fører til konflikter i gatene». Slik planlegger de å endre på det. Video: Ingrid Cogorno I denne saken kan du lese om hvordan turisthatet vil påvirke feriereisene dine på også andre måter: https://www.dagbladet.no/nyheter/slik-vil-turisthatet-pavirke-feriereisene-dine-i-framtida/70053581 Vis mer

Vil ha Airbnb-grense

I Venezia har store cruiseskip, som frakter haugevis av turister, blitt en bekymring. Flere ønsker nå å forby skipene, særlig etter at et av dem i juni kolliderte med en mindre turistbåt i Giudecca-kanalen.

Venezia besøkes av 25 millioner mennesker hvert år og det er ventet at antallet vil øke til 38 millioner innen 2025, skriver The Guardian.

I Amsterdam har bystyret bestemt at det ikke skal reklameres for byen, i håp om at antallet turister ikke skal øke. Byen har også forsøkt å sette en 30-dagers grense på Airbnb, men har kommet i konflikt med selskapet.

Dagbladet har tidligere omtalt turisthatet på Mallorca. I fjor sommer ble turister møtt med plakater med slagord som «en flyvning i minuttet er uholdbart» og «turisme dreper Mallorca». Byen har tidligere innført forbud mot Airbnb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer