REVIDERT NASJONALBUDSJETT

Vil forhandle om 1000 nye kvoteflyktninger

- Vi må finne pengene, det bør være en viktig sak for KrF, sier Martine Tønnessen, leder i KrFU.

FLUKT: KrFU ønsker at moderpartiet skal kjempe flyktningenes sak under forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Illustrasjonsfoto fra Zaatari flyktningeleir i Jordan. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FLUKT: KrFU ønsker at moderpartiet skal kjempe flyktningenes sak under forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Illustrasjonsfoto fra Zaatari flyktningeleir i Jordan. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristelig Folkeparti sitter i tøffe forhandlinger med regjeringspartiene for å finne fram til enighet om revidert nasjonalbudsjett. Blant de viktigste kravene er 100 millioner kroner til gjennomføring av bemanningsnormen i barnehagene, samt å fjerne den såkalte dødsskatten.

Partiets ungdomsorganisasjon mener forhandlingene også bør handle om verdens fattige.

- Derfor har vi spilt inn at KrF må jobbe for å øke antall kvoteflyktninger. Vi mener det er rom i budsjettet for å ta imot 1000 nye kvoteflyktninger, sier Martine Tønnessen til Dagbladet.

På spørsmål om hvilke andre tiltak som må kuttes for å få det til, svarer hun:

- Partiet vårt har hjerte for dem som ikke får hjelp i nærområdet. Vi må finne pengene, det er en viktig sak for KrF. I statsbudsjettet la regjeringen opp til 6000 asylankomster, men ved utgangen av april hadde Norge bare mottatt 954 asylsøknader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer