Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil forklare seg om brutalt drap på samboer

En 44 år gammel svensk statsborger vil forklare seg om motiv og hvordan han tok livet av sin samboer Randi Berntsen (66) i Bergen.

STOR SORG: Mange venner og bekjente av Randi Berntsen (66) tok drapet tungt. Tragedien har spesielt vært tung å bære for den nærmeste familien. Foto: Privat
STOR SORG: Mange venner og bekjente av Randi Berntsen (66) tok drapet tungt. Tragedien har spesielt vært tung å bære for den nærmeste familien. Foto: Privat Vis mer

BERGEN (Dagbladet): Mandag starter straffesaken mot en 44 år gammel svensk statsborger i Bergen tingrett.

Han er tiltalt for å ha drept sin samboer Randi Berntsen (66) ved kvelning, å tilføre lim i luftveiene hennes og stikke henne med saks og kniver i halsen og brystet.

Randi Berntsen døde av kvelning og stikkskadene.

Erkjenner straffskyld

Forsvarsadvokat Torbjørn K. Sognefest i advokatfirmaet Elden sier at hans klient ser fram til å forklare seg i retten. Han har erkjent straffskyld.

- Min klient vil forklare seg om motiv og det som skjedde for vel et år siden. Han er også forberedt til å ta den straffen han får. Nå er han opptatt av å få lagt denne saken bak seg, sier Sognefest.

Tiltalte meldte selv fra til politiet og åpnet døren for dem da de kom fram til leilighetsbygget på Nordnes 10. januar i fjor. Bygget er eid av stiftelsen Sjøfarendes Aldershjem og var opprinnelig beregnet for pensjonerte sjøfolk. Nå leies det også ut til Bergen kommune og andre.

Har samarbeidet

Tiltalte erkjente de faktiske forhold med en gang, og skal ifølge politiadvokat Kristine Knutsen-Berge ha vært samarbeidsvillig med politiet under etterforskningen.

Rettspsykatrisk sakkyndige har vurdert tiltalte og kommet til at han er strafferettslig tilregnelig.

Bistandsadvokat Beate Hamre representerer avdødes sønn. Hun sier til Dagbladet at drapet har vært en stor tragedie for familien.

Krav om erstatning

- Hennes sønn vil være tilstede i retten. Han gruer seg til å få høre og se detaljene som vi må forvente blir lagt fram i retten. Samtidig ser familien fram til at de kan få lagt den tunge saken bak seg, sier hun.

Beate Hamre vil fremme oppreisningserstatning og dekning av kostnader familien har hatt i forbindelse med dødsfallet.

BRUTALT DREPT: Randi Berntsen (66) ble funnet brutalt drept da politiet kom til leiligheten hun delte sammen med den drapstiltalte samboeren 10. januar i fjor. Foto: Leif Stang/Dagbladet
BRUTALT DREPT: Randi Berntsen (66) ble funnet brutalt drept da politiet kom til leiligheten hun delte sammen med den drapstiltalte samboeren 10. januar i fjor. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart