- Vil forsette etterforskningen

Statsadvokat Olav Thue vurderer å fortsette etterforskningen av trippeldrapet på Orderud gård. En barnål som ble funnet på en av Kristin Kirkemo Haukelands sokker som er bakgrunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal ha et møte med etterforskerne om 14 dager. Da skal det avgjøres om vi vil fortsette etterforskningen på forskjellige områder. Vi vurderer å fortsette med barnålssporet, sier statsadvokaten til Dagbladet.no.

Bakgrunnen for at saken kan bli tatt opp igjen, er et brev statsadvokaten har mottatt fra foreningen «Per og Veronicas venner». Brevet ble sendt av Per Kristian Orderuds søskenbarn Espen Orderud. Barnålssporet var et av flere momenter de ønsket at skulle etterforskes videre.

- Det er ganske sannsynlig at vi vil forfølge dette sporet, men vi må drøfte det med etterforskerne først.

Barnålen ble først lansert som bevis 26. april i fjor. Olav Thue spurte Per Orderud om han brukte furu eller gran til juletre i 1998. I retten la han fram en gjennomsiktig frysepose som politiet hadde beslaglagt fra Kristin Kirkemo Haukeland. I posen var det to sokker, og i den ene sokken var det funnet ei barnål fra et furutre. Sokkene hadde strekkskader, og statsadvokat Jørn Maurud spurte Kirkemo Haukeland om sokkene hadde fått strekkskader etter å ha blitt trukket utenpå en sko, noe Kirkemo Haukeland benektet.

Per Orderud fortalte at de hadde gran på jultreet på gården.

De foreløpige resultatene fra analysene av barnåla, ble lagt fram i lagmannsretten. Hvis etterforskningen fortsetter, vil det tas langt grundigere analyser.

Hele venneforeningen er fornøyde med at etterforskningen nå kan bli tatt opp igjen.

- Det er dette vi har ønsket. Vi er fornøyd med at de går videre med etterforskningen, for vi føler at det er ting vi ikke har funnet ut av, sier Veronica Orderuds tante, Bjørg Holen til Dagbladet.no.

- I retten fortalte kvinnen som analyserte barnåla at det gjensto tre uker av analysene da de ble avsluttet. Det reagerte vi på, for tre uker er småtterier i forhold til 21 år, sier hun.

Holen har besøkt Veronica flere ganger, seinest på lørdag.

- Det går veldig opp og ned med henne. Men vi har ikke gitt opp. Vi har aldri vært i tvil om at Per og Veronica er uskyldige.