Vil forsterke AU-styrken i kampen mot al-Shabaab

Vil ha 6200 nye soldater - en forsterkning på 35 prosent.

VIL FORSTERKE STYRKEN: Den afrikanske union (AU) vil utvide militærstyrken som kjemper mot terrorgruppa al-Shabaab med over 6200 nye soldater. Her fra en militæroperasjon i Mogadishu i mai i år. Foto: Tobin Jones/AU/FN/Reuters/NTB Scanpix
VIL FORSTERKE STYRKEN: Den afrikanske union (AU) vil utvide militærstyrken som kjemper mot terrorgruppa al-Shabaab med over 6200 nye soldater. Her fra en militæroperasjon i Mogadishu i mai i år. Foto: Tobin Jones/AU/FN/Reuters/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den afrikanske union (AU) vil utvide militærstyrken som kjemper mot al-Shabaab i Somalia med over 6200 nye soldater.

AU-styrken i Somalia (AMISOM) vil dermed bestå av nærmere 24 000 soldater, en forsterkning på 35 prosent, opplyser unionens freds- og sikkerhetsråd. Men før utvidelsen kan bli en realitet, må den godkjennes av FNs sikkerhetsråd.

Ønsket om å utvide AU-styrken kommer som følge av terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Kenya forrige måned, et angrep som al-Shabaab sier de sto bak.

- Det er nødvendig med flere tiltak for å bekjempe al-Shabaab i Somalia. AU er svært bekymret over den alvorlige trusselen som al-Shabaab fortatt utgjør både i Somalia og i hele regionen, sier AU.

AMISOM-styrken er finansiert av FN, og består av soldater fra en rekke afrikanske land, blant annet Kenya, Uganda og Burundi. Styrken har vært til stede i Somalia siden 2007.

(NTB)