Canada

- Vil forsvare pressefriheten

Canadas utenriksminister reagerer på at Russland stenger Moskva-kontoret til kanadisk kringkaster.

SVARER RUSSLAND: Den kanadiske utenriksministeren Mélanie Joly og EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell diskuterte den russiske aggresjonen mot Ukraina i Det europeiske råds bygning i Brussel, mandag 16. mai. Foto Olivier Matthys / AP / NTB
SVARER RUSSLAND: Den kanadiske utenriksministeren Mélanie Joly og EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell diskuterte den russiske aggresjonen mot Ukraina i Det europeiske råds bygning i Brussel, mandag 16. mai. Foto Olivier Matthys / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canadas utenriksminister, Mélanie Joly, sier at Vladimir Putin «ikke kan forestille seg en realitet der pressen får lov til å operere uten å ta ordre fra regjeringen».

Det melder The Guardian.

- Vil fortsette

Uttalelsen er et svar på Russlands beslutning om å stenge Moskva-kontoret til Canadas kringkaster CBC.

Russland vil også trekke tilbake visum og akkreditering av journalistene i Russland. Det skriver The Guardian.

Til dette svarer Joly;

- Vi vil fortsette å forsvare pressefriheten her i Canada, og i resten av verden, skriver utenriksministeren på Twitter.

Russlands beslutning om å stenge Moskva-kontoret til CBC og trekke tilbake visumene til journalister, kommer som et svar på at Canada forbød den russiske statlige TV-stasjonen Russia Today.

- Gjengjelde handlingene

Beslutningen ble tatt «for å gjengjelde handlingene i Canada», sa Russlands utenriksdepartements talsperson, Maria Zakharova, til journalister.

Zakharova sa også:

- Beklageligvis fortsetter vi å legge merke til åpne angrep på russiske medier fra landene i det såkalte kollektive Vesten, som kaller seg siviliserte.

Hun anklaget også Canada for å være «russofobiske».

Tirsdag innførte det kanadiske senatet et lovforslag som vil forby Russlands president, Vladimir Putin, og rundt 1000 medlemmer av hans regjering og militære fra å komme inn i Canada.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer