Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fortelle alt

Drapssiktede Jan Helge Andersen (19) sier han vil fortelle politiet alt han vet om barnedrapene, men etterforskerne mener 19-åringen lyver om to helt sentrale momenter: de seksuelle overgrepene og hvor drapsvåpenet er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går satt dobbeltdrapssiktede Jan Helge Andersen i et ti timer langt politiavhør på politihuset i Arendal. Først klokka 20.30 i går kveld avsluttet avdelingssjef Geir Hansen i Kristiansand-politiet avhøret.

- Han nekter på ingen måte å svare på noen spørsmål. Han spiller med helt åpne kort, sa Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran, til Dagbladet seint i går kveld.

- Jeg ble truet

I gårsdagens avhør ble Andersen spurt i detalj om sine bevegelser drapsdagen og dagene etter. I tillegg svarte Andersen på en rekke spørsmål knyttet til selve drapshandlingen i Baneheia for fire måneder siden.

Andersen hevder kameraten, Viggo Kristiansen (21), sto bak sexovergrepene mot småjentene. 19-åringen påstår også at Kristiansen først drepte Lena Sløgedal Paulsen.

- Deretter ble jeg truet til å drepe den andre av jentene, forklarer Andersen.

Politiet mener likevel at 19-åringen lyver: Etterforskerne mener Andersen deltok i sexovergrepene - ikke minst fordi ett av hans kjønnshår ble funnet på åstedet. Den drapssiktede 19-åringen har i avhør hatt denne forklaringen på kjønnshåret:

Trapper ned knivjakt

- Jeg måtte bare plutselig urinere.

Mens Jan Helge Andersen har tilstått drapet på Stine Sofie Sørstrønen, benekter Viggo Kristiansen hardnakket for å ha hatt noe med voldtektene og drapene å gjøre.

Kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand tar Kristiansens holdning med stor ro.

- Vi har både beslag og biologiske spor som vi håper kan knytte 21-åringen til handlingene, sier Pedersen.

Han bekrefter at jakten på drapsvåpenet er trappet ned.

- Å finne drapsvåpenet behøver ikke på noen måte å bli avgjørende i drapssaken. Men det hadde vært greit å ha fått det med, sier Pedersen.

Han konstaterer at Jan Helge Andersen lyver om hvor drapsvåpenet angivelig skal befinne seg. De siste dagene har politiet sjekket diverse gjemmesteder uten å finne kniven. Ifølge Dagbladets opplysninger, skal kniven Andersen hevder ble brukt under drapene, stemme med sårskadene på jentene.

TIL MINNE: Noen har lagt ned blomster og bamser til minne om de to drepte småjentene.