Coronaviruset

Vil fortsatt bruke malariamedisin

USAs president sto lørdag fast på at malariamedisinen hydroxyklorokin bør tas i bruk som medisin mot covid-19 nå, selv om ekspertisen i USA sier han tar feil.

UENIGE: President Donald Trump med smitteekspert Anthony Fauci i bakgrunnen lørdag. De to er grunnleggende uenige i hvorvidt malariamedisin til folket er måten å behandle covid-19 på i USA. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
UENIGE: President Donald Trump med smitteekspert Anthony Fauci i bakgrunnen lørdag. De to er grunnleggende uenige i hvorvidt malariamedisin til folket er måten å behandle covid-19 på i USA. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Testingen av malariamedisiner mot covid-19 skjer for tiden flere steder i verden, inkludert i Norge, i samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO) og er en del av en internasjonal studie for å teste mulig effekt på coronaviruset.

Donald Trump mener imidlertid testingen bør hoppes over, og at medisinen bør godkjennes som covid-19-behandling, slik at folk kan begynne å ta den nå.

Han gjentok meldingen under pressekonferansen på Det hvite hus lørdag, enda han er blitt motsagt av sin egen regjerings fremste ekspert på smittsomme sykdommer, Anthony Fauci, flere ganger.

- Hva har vi å tape? Jeg har en veldig god følelse når det gjelder dette. Vi kommer snart til å finne ut om det virker eller ikke, sa Trump, før han forlot pressekonferansen, der han sa at medisinen skal distribueres for bruk.

Kan gjøre skade

Det amerikanske medisin- og mattilsynet (FDA) opplyser at det har arbeidet tett med andre etater og institusjoner for å se på bruken av medisinen og «avgjøre om den kan brukes til å behandle pasienter med mild-til-moderat covid-19».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer