Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fortsette bombingen

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil fortsette luftkrigen mot Jugoslavia inntil han er helt sikker på at Slobodan Milosevic har gitt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener at bombingen må fortsette inntil det foreligger håndfaste bevis for at Milosevic vil følge opp fredsplanen. Å avbryte kampanjen helt ville være for risikabelt, sier statsministeren.

Han mener likevel at «luftangrepenes karakter» bør vurderes i lys av at Milosevic og det serbiske parlamentet har godtatt fredsplanen fra G8-landene.

Ekstra varsomhet

- Hva mener du er passende bombemål i denne perioden?

- NATOs mål har vært militære mål og militære installasjoner. Det har imidlertid skjedd beklagelige feilbombinger. Det sier seg selv at det er behov for ekstra varsomhet i den perioden vi nå går inn i, svarer Bondevik.

Først når volden i Kosovo er stanset, tilbaketrekningen av serbiske styrker har startet og en «robust» internasjonal styrke er på plass, føler Bondevik seg sikker på at krigen er over.

Statsministeren er lettet over at det han kaller «kombinasjonen av bombing og diplomatisk arbeid» nå ser ut til å gi resultater. Han mener også at det er samsvar mellom 71 døgn med bombing og de resultatene som er oppnådd.

- Presset ført fram

- Det er svært gledelig at det er oppnådd et gjennombrudd for en politisk løsning på Kosovo-konflikten. Dette innebærer at presset har ført fram. Nå er det avgjørende at Milosevic følger opp i konkret handling, sier han.

- Til nå har det vanskeligste spørsmålet vært hvordan en internasjonal fredsstyrke skal se ut, men nå forstår jeg at det er enighet om dette. Framover vil det aller vanskeligste bli å skape stabilitet, forsoning og varig fred i Kosovo, sier Bondevik.

VIL GI PENGER: Statsminister Kjell Magne Bondevik er lettet over at Milosevic er på gli.