Vil fortsette etter Hitler-kommentar

Christian Eikeland bekrefter at han ønsker gjenvalg som fylkesleder i Agder Frp, til tross for mistillitsforslaget mot ham. - Jeg opplever tillit, sier han.

TREKKER SEG: - Begeret er så fullt av grums at jeg trekker meg ut, sier Alf G. Møll, tidligere Frp-ordfører i Mandal kommune, til Dagbladet. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i uka skrev Dagbladet at Sørlandets første Frp-ordfører melder seg ut av partiet. Den populære mandalspolitikeren Alf G. Møll takker for seg etter 32 år i partiet i protest mot sine egne.

Den utslagsgivende hendelsen for Møll var da Christian Eikeland, fylkesleder i Agder Frp, sammenlignet Adolf Hitler og norske sosialister i en Facebook-kommentar tidligere i mai.

«Nå mener jeg mye av det Hitler sto for, kan minne om mye av det sosialistene fronter i dag, monopol, makt og propaganda (klima)», skrev Frp's fylkesleder i en Facebook-kommentar. Eikeland har siden beklaget utspillet.

Lokalavisa Lindesnes skrev tirsdag at Mølls nye lokallag, Lindesnes Frp, nå har fremmet mistillitsforslag mot fylkesleder Eikeland og politisk nestleder Theodor B. Helland.

Tar gjenvalg

Nå bekrefter Christian Eikeland overfor Dagbladet at han uansett ønsker gjenvalg som fylkesleder neste år.

- Jeg skal ha respekt for fylkesstyrets behandling av oversendelsen fra Lindesnes Frp, men per nå opplever jeg en tillit som får meg til å ønske gjenvalg som fylkesleder i februar, sier Eikeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer