Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fortsette med 70-sone på E18

Vegdirektoratet ønsker å videreføre ordningen med redusert fart på E 18 gjennom store deler av Vestfold. Ulykkene har gått ned med 25 prosent etter at 70-sone ble innført i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen i Vestfold har registrert flere positive endringer etter innføringen av 70-sone, melder Tønsbergs Blad. Det har vært færre dødsulykker enn gjennomsnittet de siste ti årene, det er ikke registrert høyere fart på alternative veiruter og et klart flertall av trafikantene mener det er blitt tryggere å ferdes på denne veien.

I tillegg viser målinger at det gjennomsnittlige fartsnivået er redusert med 1-5 kilometer i timen. De fleste holder lovlig fart i 80-sonene, mens trafikken i 70-sonene går i 3-6 kilometer i timen over det lovlige.

Ifølge Vegvesenet er det imidlertid ikke bare lavere fart som har gitt den positive utviklingen på E18. Mye uniformert politi langs veiene og flere fotobokser har også virket inn.

Vegdirektoratet og Statens vegvesen Vestfold vil at ordningen fortsetter til neste sommer. Da skal Vegdirektoratet ha nye kriterier for fartsgrenser klare.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media