Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fortsette offensiven to uker til

Israels statsminister vil ikke stanse kampene før målene er nådd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Både Israels statsminister Ehud Olmert og landets forsvarsminister Amir Peretz sier at Israel vil fortsette offensiven mot Hizbollah i minst to uker til, melder nyhetsbyrået AP.


37 barn drept
Dette til tross for kritikken Israel har fått etter bombingen av den libanesiske byen Qana tidligere i dag. Minst 37 barn ble drept i angrepene.

- Vi vil ikke ende denne kampen, til tross for de vonde følgene kampene får. Dette er den riktige tingen å gjøre. Hizbollah truer den vestlige sivilisasjonen, sier Olmert.

Målet med å fortsette angrepene er å svekke Hizbollahs infrastruktur, og ødelegge deres muligheter til å skyte raketter inn i Israel.


Fordømmer angrep
Både FN og Norske myndigheter, representert ved Jonas Gahr Støre, gikk i formiddag ut og fordømte angrepet på Qana.


- Det israelske angrepet på Qana i Sør-Libanon er et klart brudd på folkeretten, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding tidligere i dag.

Israels statsminister Ehud Olmert har også selv uttrykket sorg over angrepet på Qana, men påpeker at byen har blitt brukt av Hizbollah til å skyte opp raketter mot Isral, melder AP.


Dødstallene stiger
Kampene mellom Israel og Hizbollah er inne i sin 19. dag. De startet 12.juli, etter at Hizbollah-soldater gikk inn i Israel, drepte tre israelske soldater og kidnappet to. Israel svarte med angrep på Sør-Libanon og sendte senere inn bakkestyrker.


I dag fortsatte Hizbollah å bombe israel. En israelsk soldat skal ha fått moderate skader, mens 12 skal være lettere skadet. Det har også vært grensekamper i Sør-Libanon, hvor åtte israelske soldater skal være skadet.

ISRAELSK ARTILLERI: Skyter mot Libanon. Kampene mellom Israel og Hizbollah har vart i 19 dager. Foto: REUTERS/SCANPIX
ISRAELSK ARTILLERI: Skyter mot Libanon. Kampene mellom Israel og Hizbollah har vart i 19 dager. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ifølge AP er tilsammen er over 500 libanesere drept. 33 israelske soldater og 18 sivile er drept i kamper mot Hizbollah.

MINST 56 DREPT: Det Israelske angrepet på den libanesiske byen Qana tok minst 56 menneskeliv. 37 av disse skal ha vært barn.
VIL FORTSETTE: Israels statsminister Ehud Olmert sier at offensiven vil fortsette i minst to uker til.