Vil fortsette offensiven to uker til

Israels statsminister vil ikke stanse kampene før målene er nådd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Både Israels statsminister Ehud Olmert og landets forsvarsminister Amir Peretz sier at Israel vil fortsette offensiven mot Hizbollah i minst to uker til, melder nyhetsbyrået AP.


37 barn drept
Dette til tross for kritikken Israel har fått etter bombingen av den libanesiske byen Qana tidligere i dag. Minst 37 barn ble drept i angrepene.

- Vi vil ikke ende denne kampen, til tross for de vonde følgene kampene får. Dette er den riktige tingen å gjøre. Hizbollah truer den vestlige sivilisasjonen, sier Olmert.

Målet med å fortsette angrepene er å svekke Hizbollahs infrastruktur, og ødelegge deres muligheter til å skyte raketter inn i Israel.


Fordømmer angrep
Både FN og Norske myndigheter, representert ved Jonas Gahr Støre, gikk i formiddag ut og fordømte angrepet på Qana.


- Det israelske angrepet på Qana i Sør-Libanon er et klart brudd på folkeretten, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding tidligere i dag.

Israels statsminister Ehud Olmert har også selv uttrykket sorg over angrepet på Qana, men påpeker at byen har blitt brukt av Hizbollah til å skyte opp raketter mot Isral, melder AP.


Dødstallene stiger
Kampene mellom Israel og Hizbollah er inne i sin 19. dag. De startet 12.juli, etter at Hizbollah-soldater gikk inn i Israel, drepte tre israelske soldater og kidnappet to. Israel svarte med angrep på Sør-Libanon og sendte senere inn bakkestyrker.


I dag fortsatte Hizbollah å bombe israel. En israelsk soldat skal ha fått moderate skader, mens 12 skal være lettere skadet. Det har også vært grensekamper i Sør-Libanon, hvor åtte israelske soldater skal være skadet.

ISRAELSK ARTILLERI: Skyter mot Libanon. Kampene mellom Israel og Hizbollah har vart i 19 dager. Foto: REUTERS/SCANPIX
ISRAELSK ARTILLERI: Skyter mot Libanon. Kampene mellom Israel og Hizbollah har vart i 19 dager. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ifølge AP er tilsammen er over 500 libanesere drept. 33 israelske soldater og 18 sivile er drept i kamper mot Hizbollah.

MINST 56 DREPT: Det Israelske angrepet på den libanesiske byen Qana tok minst 56 menneskeliv. 37 av disse skal ha vært barn.
VIL FORTSETTE: Israels statsminister Ehud Olmert sier at offensiven vil fortsette i minst to uker til.