Krigen i Ukraina:

- Vil fortsette til det er knust

Russlands tidligere leder Dmitrij Medvedev sier Russland kan komme til å forsøke å annektere flere ukrainske regioner.

EKSTREM: Dmitrij Medvedev, som tidligere ble ansett av Vesten som en reformvennlig liberaler, har de siste årene blitt mer og mer høylytt og ekstrem i sine uttalelser om Russlands invasjon i Ukraina. Foto: Jekaterina Shtukina, Sputnik/AP/NTB
EKSTREM: Dmitrij Medvedev, som tidligere ble ansett av Vesten som en reformvennlig liberaler, har de siste årene blitt mer og mer høylytt og ekstrem i sine uttalelser om Russlands invasjon i Ukraina. Foto: Jekaterina Shtukina, Sputnik/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsen fra den tidligere russiske presidenten og statsministeren kom lørdag, på dagen ett år etter at Russland erklærte annektering av de ukrainske regionene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

Tidligere i september arrangerte Russland såkalte «valg» i de fire regionene. Men Moskva har ikke full kontroll over noen av dem, og den ukrainske motoffensiven forsøker å ta regionene tilbake.

NYE BILDER: Ukraina har hevdet at kommandøren for Russlands svartehavsflåte, Viktor Sokolov, er død. Men en video fra det russiske forsvarsdepartementet skal vise at han tirsdag deltok i et møte i Moskva. Det melder det statskontrollerte nyhetsbyrået Ria. Vis mer

- Den militære spesialoperasjonen vil fortsette til naziregimet i Kyiv er knust. Seieren vil bli vår, og det vil bli flere nye regioner i Russland, sier Medvedev, som er nestleder i det russiske sikkerhetsrådet.

Medvedev, som tidligere ble ansett av Vesten som en reformvennlig liberaler, har de siste årene blitt mer og mer høylytt og ekstrem i sine uttalelser om Russlands invasjon i Ukraina.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer