Som Dagbladet skrev i ettermiddag, jobbet nominasjonskomiteen med en enstemmig løsning som forutsatte at Kamzy Gunaratnam takket ja til å stå på 7. plass på Oslo Aps stortingsliste.
Det gjorde hun ikke.
Et mindretall i nominasjonskomiteen satte henne derfor på 2. plass, i kamp med Zaineb Al-Samarai. Kampen blir avgjort på nominasjonsmøtet 1. desember.

Skyves nedover på Ap-lista
Kamp om andreplassen
- Vi ønsket en enstemmig innstilling, men vi lyktes ikke med det. Før dagens møte hadde vi en enstemmig innstilling, men den forutsatte at kandidatene ville godta den. Slik ble det ikke. Men vi har en god liste. Laget vi nå innstiller på, inkluderer alle toppkandidatene som er foreslått, men det er dissens på plasseringen knyttet til to kandidater, sier leder av valgkomiteen, Tone Tellevik Dahl, til Dagbladet.
Hun tilhører flertallet i nominasjonskomiteen som ville ha Zaineb Al-Samarai på 2. plass og Gunaratnam på 7. plass.
Ulik vektlegging
- Vi mente at de kvinnene som i dag står på lista, burde få fornyet tillit. Mindretallets forslag skyver dagens representanter ned på lista, sier Dahl. Hun sikter til Siri Gåsemyr Staalesen, og Zaineb Al-Samarai, som har vært inne som vararepresentant.
- Flertallet og mindretallet vektlegger ulikt. Både Kampzy og Zaineb har bred støtte i Oslo Ap, sier Dahl.
Kamzy Gunaratnam begrunner i et langt Facebook-innlegg i kveld hvorfor hun vil stå på dissens om andreplassen på stortingslista. Hun skriver om sitt politiske engasjement og veien fra å bli bystyrerepresentant som 19-åring og fram til i dag.
22. juli-generasjonen
Gunaratnam opplevde terrordramaet på Utøya, og overlevde ved å svømme fra øya.
- Ingen som er så ung skal måtte svømme på flukt fra kuleregn eller se vennene sine dø på grunn av en hatefull ideologi. Arven etter 22. juli er noe jeg har gitt et løfte om å forvalte og bære videre hver eneste dag. Jeg puster og lever for «mer åpenhet» og «mer demokrati», skriver hun.
- Sterk støtte
Og videre: - Jeg vil takke flertallet på 36 lokallag i Oslo Arbeiderparti for støtten til andreplass på listen. Det å stå i en mindretallsdissens er tøft. Jeg hadde aldri gjort det hadde det ikke vært for den sterke støtten fra de mange lokale tillitsvalgte og medlemmene som ber meg om å stå på de siste meterne fram til målstreken.

Ap-strid: Krever plass nummer 3
- Tøff prosess
- Selv om det er en tøff prosess, så skal det være rom for å diskutere valglistene i Arbeiderpartiet. Dette er en viktig del av partidemokratiet. Vi tåler en nominasjonskamp. Debatt skal jeg tåle, og det tåler demokratiet i Oslo Arbeiderparti. For nå overlates beslutningen til nettopp partidemokratiet, skriver hun.
- Til slutt er det nominasjonsmøtet i Oslo Arbeiderparti som bestemmer om jeg skal få ta mine første skritt inn på Stortinget.
Norge trenger en ny regjering. For arbeidsfolk, for ungdommen, for 22. juli-generasjonen, for miljøet, for alle de som ikke blir sett eller hørt i dagens Norge, skriver Gunaratnam blant annet.

Sundnes sikrer plass
Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Gunaratnam.
Slik er lista av kandidater fra Oslo Arbeiderparti til stortingsvalget:
1. Jonas Gahr Støre
2. Zaineb Al-Samarai/Kamzy Gunaratnam
3. Espen Barth Eide
4. Trine Lise Sundnes
5. Frode Jacobsen
6. Siri Gåsemyr Staalesen.
7. Kamzy Gunaratnam/Zaineb Al-Samarai.
8. Jon Reidar Øyan
9. Agnes Nærland Viljugrein
10. Farukh Qureshi