Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fotfølge Bhatti

PST og politiet har planene klare, dersom lagmannsretten også løslater islamisten.

ISLAMIST:  Arfan Bhatti ville ikke bli fotografert da han i går ble framstilt for varetektsfengling.   Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ISLAMIST: Arfan Bhatti ville ikke bli fotografert da han i går ble framstilt for varetektsfengling. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk politiet avslag fra dommeren i Oslo tingrett på begjæringen om å få varetektsfengslet Arfan Qadeer Bhatti.

Dagbladet får bekreftet at både politiet i Oslo og Politiets sikkerhetstjeneste har planene klare, dersom Arfan Bhatti blir løslatt.

Først i dag fredag tar politiet stilling til om de skal anke løslatelsen inn for Borgarting lagmannsrett.

Skal fotfølges Den 37 år gamle islamisten må regne med at agenter fra sikkerhetspolitiet og tjenestemenn fra Oslo-politiet kommer til å vokte hvert eneste steg Bhatti tar i Norge.

Politiet og PST vil ikke ta sjansen på at noe skal skje, så lenge Arfan Bhatti oppholder seg i Norge.

- Vi har ingen kommentarer, er det eneste informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste vil si om Bhatti.

Men Dagbladet får bekreftet at både Oslo-politiet og PST fortløpende vurderer situasjonen, og at de har planene klare.

Løslatt Politiadvokat Trine Dyngeland fikk ikke rettens medhold i at det var grunnlag for å holde Arfan Bhatti i varetekt.
Dyngeland ba - og fikk - tingrettens medhold i at Bhatti blir sittende i varetekt til Borgarting lagmannsrett har behandlet en eventuell anke.

Informasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo-politiet bekrefter overfor Dagbladet at politiet innen klokken 12 i dag fredag skal ta stilling til om de skal anke løslatelsen av Bhatti.

- Hvis vi anker saken inn for lagmannsretten, blir Bhatti sittende i varetekt til saken er behandlet. Hvis vi ikke anker, vil Bhatti umiddelbart bli løslatt. Nå skal vi vurdere rettens begrunnelse, før vi tar vår avgjørelse, sier Hanssen til Dagbladet.

Kritisk Advokat John Christian Elden er svært kritisk til at politiet arresterte Bhatti, da han onsdag kom til Gardermoen, og i går forsøkte å få ham varetektsfengslet.

- Politiet kan ikke være overrasket over at tingretten løslot min klient. Hvis det politiet la fram i retten er eneste grunn til at de ville fengsle Bhatti, burde politiet ikke stått på Gardermoen og ventet for å arrestere ham, sier advokat Elden.

Politiadvokat Dyngeland ba retten om å få varetektsfengslet Bhatti, på grunn av en gammel siktelse. Den 37 år gamle islamisten skal i 2012 ha utøvd vold og trusler mot sin daværende kone og to barn.

Ifølge siktelsen skal Bhatti ha slått sine små og truet barna fordi de ikke leste godt nok fra muslimenes hellige bok: Koranen.

I politiavhøret før gårdagens fengslingsmøte nektet Bhatti for å ha utøvd vold mot eks-kona og de to barna. Noe han ifølge advokat John Christian Elden også gjorde i Oslo tingrett.

- Han erkjenner på ingen måte straffeskyld etter siktelsen, sier Elden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media