Vil frigi toppolitikernes 22. juli-redegjørelser

Kulturministeren lover åpenhet og fri debatt om 22. juli .

SKAL AVGJØRE ANKEN:Det er kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) som skal avgjøre anken. Her er hun og fornyingsminister Rigmor Aaserud (Ap) fotografert i forbindelse med ettårsmarkeringen av 22. juli-terroren. Anders Grønneberg/ Dagbladet
SKAL AVGJØRE ANKEN:Det er kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) som skal avgjøre anken. Her er hun og fornyingsminister Rigmor Aaserud (Ap) fotografert i forbindelse med ettårsmarkeringen av 22. juli-terroren. Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er kulturminister Anniken Huitfeldt som skal avgjøre om forklaringene til flere sentrale politikere og embetsmenn, skal offentligjøres eller ikke. Hun lover å behandle de tre klagene hun har fått på bordet i dag med et ønske om åpenhet.

- Vi kommer lengst med åpenhet Jens Stoltenberg er blant dem som har offentliggjort sine forklaringer til 22.juli-kommisjonen.

- Jeg synes at de redegjørelsene som er gjort av nåværende og tidligere politikere bør behandles slik som statsministerens redegjørelse, med åpenhet, sier Huitfeldt til Dagbladet.

- Som samfunn kommer vi lengst med åpenhet om det som gikk galt og det som gikk bra 22. juli. Dette blir derfor grunnlaget for min behandling, sier Huitfeldt.

- Mer komplisert med embetsmenn Mens flere i sentrale roller knyttet til sikkerhet og beredskap ikke har gjort det samme. Blant dem tidligere justisminister Knut Storberget, tidligere politidirektør Ingelin Killengreen og nåværende fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Ønsket om en åpen og fri debatt etter 22. juli tilsier innsyn og offentlighet, mener Huitfeldt. Men forteller at det er mer komplisert når det gjelder embetsmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer