<strong>Til salgs:</strong> En operasjonsstue på det nye sykehuset kan sponses for 4,3 millioner kroner. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Til salgs: En operasjonsstue på det nye sykehuset kan sponses for 4,3 millioner kroner. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

Vil fylle nytt sykehus med sponsorgaver

LHL skal samle inn 150 millioner kroner, som skal brukes på utstyr til organisasjonens nye sykehus på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL) ønsker at næringslivsledere blar opp og sponser operasjonsstuer, sykehussenger, medisinsk utstyr og møbler til organisasjonens nye sykehus på Gardermoen, skriver Finansavisen.

De går nå målrettet til verks for å skaffe sponsorinntekter til det som, når det står ferdig i februar 2018, skal bli ett av Europas mest moderne hjerte- og lungesykehus.

Om en bedrift vil kjøpe en hel operasjonsstue for åpen hjertekirurg, er det mulig for den nette sum av 4,3 millioner kroner. Har man ikke slike beløp å avse, finnes det rimeligere sponsorprodukter. En sykehusseng koster rundt 30.000 kroner.

- Det er bare kreativiteten som setter grenser for hva slags sponsoravtaler vi inngår. Vi er svært fleksible og vil tilby både pakkeløsninger og spesialtilpassede sponsoravtaler, sier daglig leder i LHL-Fondet, Katja Dilling, til avisen.

- Vi mener denne type sponsing er et godt alternativ for bedrifter som ønsker å gi noen tilbake til samfunnet. Dette er nybrottsarbeid fra vår side. Frem til nå har det vært mest vanlig at næringslivet sponser idretten og kultursektoren, men vi mener denne formen for sponsing er vel så bra, påpeker stiftelsens styreleder Geir Gustav Hantveit.

Utbygger ga 5 mill. LHL-fondet ble etablert for en drøy måned siden, og det er så langt tilført 10 millioner kroner. Halvparten er det LHL selv som har spyttet inn, mens eiendomsselskapet Aspelin Ramm har donert fem millioner kroner.

Sistnevnte er en av de to eierne av det 28.500 kvadratmeter store sykehuset ved Gardermoen, som skal leies av LHL-Klinikkene. De synes det er naturlig at deres selskap er med på dugnaden for å skaffe nytt moderne sykehusutstyr.

- Med unntak av at midlene skal brukes til medisinsk teknisk utstyr, har vi ingen føringer på bruk av pengene, sier adm. direktør i Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum, til avisen.

Det er imidlertid ikke alle typer bedrifter som er aktuelle sponsorer. Skulle for eksempel en tobakksprodusent ønsker å donere penger, vil det ifølge Dilling bli takket høflig nei. Også selv om sponsoren ikke krever noen profilering.

- Vi vil takke nei til alle som driver med direkte helseskadelige virksomheter, forteller hun til Finansavisen.

Flere nyheter: Sveaas deler ut: - Er inspirert av dronningen
Finansierer ny kreftklinikk på Radiumhospitalet
Norsk milliardær-enke finansierer sykehusklinikk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer