Vil gå i mammas fotspor

LONDON: - Jeg ønsker å fortsette arbeidet hun gjorde, men ikke fikk gjøre ferdig, sier prins Harry om sin mor Diana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fylte han 18 år, og feiret dagen i all stillhet sammen med sin nærmeste rojale familie: sin far Charles og sin bror William.

- Jeg liker ikke å være i sentrum av folks oppmerksomhet, sier han.

Han går siste år på skolen Eton, hvor han på forsommeren utmerket seg ved ikke å få eksamen i to av fem fag.

Likevel er det en ny prins Harry som de siste dagene har besøkt ungdommer i drift på Londons østkant, kreftsyke barn på sykehus og arbeidsplasser for kriminelt belastede ungdommer.

Ble irritert

- Jeg har alltid ønsket å fortsette hennes (Dianas) arbeid. Måten hun kom tett på folk på, og det at hun valgte områder som folk flest er engstelige for - slik som landminer og aidssyke, sier Harry i et intervju med britisk presse.

Han sier at ønsket om å fortsette Dianas arbeid ble spesielt sterkt etter markeringen av femårsdagen for hennes død.

- Markeringen var viktig fordi hun ikke ble husket slik jeg ønsket, sier han.

Og sikter til hundrevis av magasin- og avisartikler og bøker som endevendte Dianas liv og tragiske død. Spesielt i fokus var boka hennes politilivvakt Ken Wharfe skrev. Den ga ikke leseren et særlig fordelaktig bilde av Diana.

Harry var åpenbart irritert over at hennes dype og ekte humanitære arbeid ble glemt.

Skandaleprinsen

Det er ikke mer enn noen måneder siden prins Harry selv var på alle skandaleavisenes førstesider med titler som «Prins Harrys narkoskam». Det ble kjent at prinsen førte en «utagerende livsstil». Det vil si at han ble sett offentlig på puber og steder hvor han ikke var gammel nok.

Han drakk øl og vin, og han tilsto også overfor sin far at han hadde røykt hasj.

- Det var feil, og jeg har lært leksa. Jeg tenkte ikke over hva jeg gjorde, sier han i intervjuet. Han forteller at faren tok ham med til en avvenningsklinikk for å gi ham innsyn i hva som kan skje når man eksperimenterer med narkotika.

Harry er i ferd med å bli en av Storbritannias beste polospillere, slik kronprins Charles også var. Men insidere ved hoffet sier at han er mer lik sin mor enn sin far: «Som Diana har han blikk for det komiske i de fleste situasjoner.»

Mor og sønn: Insidere ved hoffet sier at prins Harry er mer lik sin mor enn sin far: «Som Diana har han blikk for det komiske i de fleste situasjoner,» sies det. Her er Harry sammen med Diana i 1995.