Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil gå til økonomisk krig mot Russland

Flere angrep fra tjsetsjenske opprørsgrupper den siste uka.

70 FRYKTES OMKOMMET etter en eksplosjon på et vannkraftverk i Siberia. En tsjetsjensk opprørsgrupper har tatt på seg skylden, men russiske myndigheter hevder det ikke er funnet spor av eksplosiver.  REUTERS/Ilya Naymushin  (RUSSIA ENERGY DISASTER)
70 FRYKTES OMKOMMET etter en eksplosjon på et vannkraftverk i Siberia. En tsjetsjensk opprørsgrupper har tatt på seg skylden, men russiske myndigheter hevder det ikke er funnet spor av eksplosiver. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA ENERGY DISASTER) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag drepte et ukjent antall selvmordsbombere fem personer i Grozny, Tsjetsjenia. Fire politimenn og en sivil ble drept da bomber gikk av i to sentrale områder i republikkhovedstaden Groznyj.

I tillegg til fem omkomne er det også meldt om tre skadde i angrepet.

50 personer er fremdeles savnet, og opptil 70 fryktes døde etter det forrige angrepet til den tsjetsjenske opprørsgruppen Martyr's Brigade. Mandag eksploderte en granat i et av Russlands største vannkraftverk, russiske myndigheter har tidligere hevdet at det var en transformator som eksploderte etter reparasjoner.

Vil gå til økonomisk krig mot Russland
Nærmest samtidig som dagens selvmordsbombing i Groznyj så publiserte Martyr's Brigade en e-post på nettstedet kavkazcenter.com, der de tok på seg ansvaret for mandagens ødeleggelser på vannkraftverket Sayano-Shushenskaya.

DREPTE FEM: To selvmordsaksjoner drepte fire politimenn og en sivil i Groznyj i dag.       AFP PHOTO / STR
DREPTE FEM: To selvmordsaksjoner drepte fire politimenn og en sivil i Groznyj i dag. AFP PHOTO / STR Vis mer

Russiske bombespesialister har uttalt at det ikke ble funnet noe spor av eksplosive stoffer i etterkant av ulykken.

I e-posten publisert i dag hevdes det også at den tsjetsjenske opprørslederen Doku Umarov har lansert en kampanje der økonomisk krig mot Russland er hovedbudskapet.

Beskjeden fra Martyr's Brigade informerer at styrker er sendt til områder for å gå til angrep på olje og gassrør.

- En avgjørelse ble tatt på starten av det nye året under et møte med mujahideene av Kaukasus, ledet av Emir  Doku Abu Usman, at vi skal gå til økonomisk krig mot Russland på deres territorium, sto det i e-posten publisert her.

På mandag var det også angrep fra Martyr's Brigade, denne gang mot en politistasjon i Ingusjetia, der mistet 29 mennesker livet og nærmere 160 ble skadd.

29 DREPT: Et angrep på en politistasjon i Nazrar i Ingusjetia tok livet av 29 og over 160 ble skadd. EPA/KAZBEK VAKHAYEV
29 DREPT: Et angrep på en politistasjon i Nazrar i Ingusjetia tok livet av 29 og over 160 ble skadd. EPA/KAZBEK VAKHAYEV Vis mer

Russlands president Medvedev innrømte tidligere denne uken at militante opprørsgrupper fortsatt utgjorde en sterk trussel mot stabilitet i regionen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling