Vil gi 135 millioner ekstra til barnehager

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV vil gi 135 millioner kroner mer til barnehagene for å unngå prisøkning neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er dessverre bygd færre barnehageplasser i år enn det var ventet. Dermed forutsetter vi at disse pengene er å finne i systemet, og vi instruerer regjeringen til å utbetale dem, sier nestleder i SV, Øystein Djupedal til NRK.

Partiene vil gi 100 millioner ekstra til private barnehager og 35 millioner kroner til kommunale barnehager.

- Dette skal være kompensasjon for et veldig dyrt lønnsoppgjør, og dette gjør at foreldrebetalingen helst skal gå ned allerede fra 1. januar. Den bør i hvert fall ikke øke, sier Djupedal.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) jubler over nyheten.

- Det er bare å bøye seg i støvet for disse fire partienes handlekraft. PBL ba riktignok om et høyere beløp for at alle private barnehager skulle være i stand til å unngå ytterligere økning av foreldrebetalingen. Men med tanke på hvor vanskelig det er å skaffe penger mot slutten av et budsjettår, er det tydelig at Barnehagekameratene på Stortinget virkelig har tatt private barnehagers ekstraordinære situasjon på alvor, sier styreleder Anne Berit Lyng Malmo i PBL.

(NTB)