Vil gi 20 milliarder i skattelette

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen foreslår å gi 20 milliarder i skattelette. Vi skal kunne tjene inntil 50 000 kroner skattefritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingskandidat Per Olaf Lundteigen vil gi skattelette på inntil 20 milliarder kroner, først og fremst til lavtlønte. Han benekter at han med det går i Høyres fotspor, som han mener frir til de som tjener mest, skriver Dagsavisen.

- Jeg vil jevne ut forskjellene i samfunnet, ikke øke forskjellene, slik Høyre foreslår, sier Lundteigen til avisa.

- Skattesystemet er ikke rettferdig, sier Lundteigen ifølge Dagsavisen. Han vil bruke oljemilliarder for å finansiere planene sine, men forslaget går imot partileder Odd-Roger Enoksens linje. Lundteigen mener imidlertid at han har dekning for forslaget i partiprogrammet.

Høyere rente

Lundteigen mener at flere regjeringer har bidratt til å innføre en ny ny pengepolitikk, og han tar derfor til orde for å bruke mer av oljefondet. Skatter og avgifter har ifølge SP-politikeren blitt brukt for å hindre overoppheting av økonomien, og for å holde balanse i statsbudsjettet fikk folk mindre å rutte med.

Lundteigen innrømmer ifølge Dagsavisen at forslaget hans kan gi høyere rente, men han mener folk er villige til å betale den prisen.

FETE LØFTER: Per Olaf Lundteigen lokker velgerne med skattelette.