Vil gi 24 milliarder for K-Bank

Dagbladet fikk rett: MeritaNordbanken ønsker å kjøpe Kreditkassen for 24,3 milliarder kroner. Den finsk-svenske bankgiganten vil bli størst i Norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MeritaNordbanken hevder at de tilbyr Kassa å bli med i Nordens ledende bankgruppe.

Tilsammen 24,3 milliarder kroner er den finsk-svenske bankgiganten villig til å betale. Tilbudet er 44 kroner pr. aksje, 29 prosent over kursen som ble notert på børsen fredag ettermiddag.

-Kreditkassen har fått tilbud om å bli en del av den ledende bankgruppen i Norden, sa ledelsen i MeritaNordbanken på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Ifølge styreformann Jacob Palmstierna tar banken sikte på å bli den ledende finansinstitusjonen i Norden og Østersjø-området.

De ansatte i Kreditkassen behøver ikke å frykte for sine arbeidsplasser ved en eventuell overtakelse, skal man tro MeritaNordbanken. Administrerende direktør kan berolige med at MeritaNordbanken har tradisjon for å gjennomføre strukturendringer uten oppsigelser, og det kommer banken til å fortsette med, hevder administrerende direktør.

LEDENDE: - Kreditkassen har fått tilbud om å bli en del av den ledende bankgruppen i Norden, sa ledelsen i MeritaNordbanken på en pressekonferanse i Oslo i dag.