Vil gi 410 millioner ekstra til politiet

Justiskomiteens leder Lene Vågslid (Ap) forventer at KrF står på gammel avtale.

MER TIL POLITIET: Justiskomiteens leder Lene Vågslid foreslår på vegne av Arbeiderpartiet at politiet skal få 410 millioner kroner mer neste år enn regjeringen vil i forslaget til statsbudsjett for 2019. Her under en spørretime i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
MER TIL POLITIET: Justiskomiteens leder Lene Vågslid foreslår på vegne av Arbeiderpartiet at politiet skal få 410 millioner kroner mer neste år enn regjeringen vil i forslaget til statsbudsjett for 2019. Her under en spørretime i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet legger nå 410 millioner kroner ekstra på bordet til politi og lensmenn neste år i tillegg til de 1 327 millionene regjeringen vil øke politibudsjettet med.

20,3 milliarder kroner totalt er regjeringens samlede bevilgningsforslag til politiet for 2019.

Justiskomiteen kommer etter planen med sin innstilling til politibevilgninger 27. november, og Stortinget skal banke gjennom den endelige bevilgningen 4. desember.

- Politibudsjettet for neste år er underfinansiert. Regjeringens forslag til økning låses til andre formål enn til den daglige drift av politidistriktene. Jeg synes synd på politimesterne som får pålegg å gjøre mer for mindre penger til neste år dersom dette forslaget blir vedtatt.

- Konsekvensene vil bli nedbemanning og lengre køer for ofre for kriminalitet. Mange har allerede vente lenge på å få en straffesak avklart. Folk vil få svekket rettsikkerhet, sier justispolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Lene Vågslid, til Dagbladet.

- Aldri vært mer vrede

Hun er leder i justiskomiteen på Stortinget, har sittet i den komiteen i fem år, og hevder det aldri har vært så samlet vrede og oppgitthet blant de fire store politiorganisasjonene om spriket mellom ambisjoner og penger: Politiets Fellesforbund, Norges Politilederlag, Politijuristene og NTL Politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer