Vil gi 48 statlige PR-folk fyken

Helsekroner bør gå til bedre helse, mener Åshild Bruun-Gundersen (Frp). Fremskrittspartiet foreslår kraftige kutt i statlige kommunikasjonsavdelinger.

VIL KUTTE: Åshild Bruun-Gundersen ønsker at Staten kvitter seg med 48 statlige kommunikasjonsrådgivere. Pengene bør gå til flere varme hender, mener Frp-representanten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIL KUTTE: Åshild Bruun-Gundersen ønsker at Staten kvitter seg med 48 statlige kommunikasjonsrådgivere. Pengene bør gå til flere varme hender, mener Frp-representanten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet (17), Helsedirektoratet (11), Direktorat for e-helse (10), Statens legemiddelverk (6), Direktorat for strålevern og atomsikkerhet (4). Dette er fem av de ni etatene som befinner seg under Helse- og omsorgsdepartementet.

Og du gjettet kanskje riktig, for tallet i parentes er antall årsverk som jobber med kommunikasjon i etatene.

Men det vil Åshild Bruun-Gundersen, som sitter i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget for Fremskrittspartiet, ha en slutt på.

I disse dager sitter politikere fra regjeringspartiene og saumfarer hvor de kan kutte i neste års statsbudsjett. Skal det være rom for nye satsinger, flere hender i omsorgen - og skattelettelser - må det kuttes et sted.

- Massive kutt

Totalt er det 58,5 årsverk innen kommunikasjon i etatene. Frp foreslår å barbere bort 47,5 av dem og sitte igjen med 11.

- Det offentlige helsevesenet skal sørge for at befolkningen skal få best mulig helsetjenester, ikke drive masseansettelse av spinndoktorer og kommunikasjonsfolk. Når disse direktoratene har tatt seg råd til å ansette nesten 60 kommunikasjonsfolk (se faktaboks), så er det et tydelig tegn på at de enten har altfor mye penger eller er helt ute av stand til å prioritere. Da får vi ta politiske grep og sørge for at etater og direktorater i helsesektoren forstår sin egen rolle, sier Bruun-Gundersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer