Vil gi Adecco sparken

Fagforbundets mektige leder Jan Davidsen vil kaste vikarbyråene ut av det offentlige.

UNDERGRAVER: - Vikarbyråene undergraver avtaleverket og folks krav til trygghet, sier Fagforbundets mektige leder Jan Davidsen. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
UNDERGRAVER: - Vikarbyråene undergraver avtaleverket og folks krav til trygghet, sier Fagforbundets mektige leder Jan Davidsen. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Vikarbyråene undergraver avtaleverket og folks krav til trygghet, sier Fagforbundets mektige leder Jan Davidsen. Fagforbundet organiserer 320.000 medlemmer i blant annet kommunal og statlig sektor.

Davidsen er rystet over Dagbladets avsløringer om at vikarer jobber for det offentlige langt under tariff.

- Dette medfører dumping av lønnsvilkårene innenfor de forskjellige bransjene, sier Davidsen. Han vil nå få alle hans 320.000 medlemmer til å jobbe for å sparke ut Adecco og vikarbyråene. Dette skal de gjøre ved å legge press på sine lokalpolitikere.

- Må stilles til ansvar - Her må politikerne ansvarliggjøres. Vi har også rødgrønne politikere som har bidratt til denne utviklingen. Politikere fra alle partier må respektere loven. De må stilles til ansvar, og vi har særlig forventninger til de rødgrønne, sier Davidsen.  

I løpet av de to siste månedene har Dagbladet avdekket at Adecco-vikarer jobber for kommunene som renholdere og barnehageassistenter for helt ned mot 115 kroner i timen.

Dette på tross av at det offentlige er pålagt å ikke kjøpe inn tjenester for under tariff-nivå. Mens kommunene mener de har kontraktfestet dette med Adecco, mener selskapet at de ikke er forpliktet å lønne på samme nivå som tariff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer