Vil gi alle nordmenn 18 000 kroner av oljefondet

Til lommepenger i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Ved utgangen av 2005 ligger oljefondet an til å ha vokst med 80 milliarder kroner mer enn det myndighetene trodde da fjorårets statsbudsjett ble vedtatt. Frp-politiker Gjermund Hagesæter mener overskuddet bør deles likt ut til befolkningen i stedet for å stå i fondet, skriver Aftenposten.

Hagesæter skisserer to måter å dele ut pengene på for å unngå prisstigning i Norge:

Enten kan folk få et kredittkort med 18 000 kroner som kan brukes i utlandet på hva som helst, det være seg fest, shopping eller underholdning. En annen mulighet er å gi alle statlige aksjer og verdipapirer for den samme summen, som bare kan selges etter et visst antall år. Pensjonister skal slippe bindingstiden.

Hagesæter karakteriserer utspillet sitt som «høyttenking» og erkjenner at forslaget nok aldri ville fått flertall på Stortinget. Frps parlamentariske leder Siv Jensen var i går ukjent med forslaget. Hun sier at partiet har vært i nærheten av å tygge på saken, men aldri fremmet forslaget. Hun roser likevel Hagesæter for å tenke nytt.

VIL DELE UT OLJEPENGER: Frps finanspolitiker, Gjermund Hagesæter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer