Vil gi barnevernet 1 milliard ekstra

Etter sjokkrapport om dårlige forhold.

1000 stillinger SVs May Hansen vil øremerke en milliard kroner til barnevernet. Foto: Stig Weston/SV
1000 stillinger SVs May Hansen vil øremerke en milliard kroner til barnevernet. Foto: Stig Weston/SV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV vil gi barnevernet en ekstra milliard kroner over statsbudsjettet neste år. Det skal gi 1000 nye stillinger.

BekymretSV vil tilgodese barnevernet med ekstra midler i neste statsbudsjett, etter at en stor nasjonal undersøkelse viser at de fleste norske kommuner ikke kan levere god nok oppfølging av barn med problemer.Partiet vil komme med forslaget om en ekstra milliard til barnevernet under regjeringens første budsjettkonferanse søndag.

Flere ansatte- For å være sikre på at barn får den hjelpen de trenger uten å måtte vente, foreslår jeg at om lag en milliard kroner på statsbudsjettet for 2010 øremerkes til det kommunale barnevernet, blant annet til å øke antall ansatte i barnevernet med rundt 1000 nye stillinger, forteller May Hansen, SVs representant i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget til Dagbladet.no.

Hun viser til at det kommunale barnevernet ikke har ressurser til å følge opp den store mengden saker som meldes inn til dem. De siste ti åra har antallet bekymringsmeldinger til barnevernet økt kraftig. Men det har ikke blitt flere ansatte i barnevernet i kommunene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer