Vil «gi bort» tomter i Bjørvika

Arbeiderpartiets Thorbjørn Berntsen vil selge Oslos mest attraktive tomter for en krone kvadratmeteren, mot at utbyggerne forplikter seg til å bygge billige utleieboliger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berntsen vil sammen med andre partikolleger hindre at havneområdet Bjørvika blir et nytt Aker Brygge, skriver Aftenposten Aften.

Billigsalg

-Fordi tomtene er i offentlig eie, kan politikerne bestemme prisen sjøl og velge å se bort fra markedskreftene. Men vi må sikre at subsidiene blir igjen i boligene. De som bor der må ikke kunne stikke av med gevinsten etter noen år, sier Berntsen til avisen.

Tomtene i Bjørvika og Bispevika tilhører Oslo Kommune, Oslo Havnevesen og staten.

Berntsen får full støtte fra Aps byrådslederkandidat Ann-Marit Sæbønes. Hun understreker likevel at ikke alle kommunens tomter skal på billigsalg.

Byråd for byutvikling, Olaf Stene (H), avfeier utspillet som valgflesk. Han ser ikke for seg utleieboliger i dette sentrale området.

- Også jeg ønsker en boligandel i området i tillegg til arbeidsplasser. Men det er ikke billig-boliger vi legger opp til. Utviklingskostnadene i området blir store, og må delvis bæres av utbyggerne, sier Stene.

(NTB)