Vil gi erstatning til heltene fra terrorangrepet

Fersk sakkyndigrapport overlevert til Oslo tingrett i dag.

VOERLEVERT I DAG:  Oslo tingrett oppnevnte psykiater Are Holen og psykolog Dagfinn Winje som sakkyndige til rapporten om ofrene etter 22. juli. Det er ukjent når de to sakkyndige skal legge den fram for retten. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
VOERLEVERT I DAG: Oslo tingrett oppnevnte psykiater Are Holen og psykolog Dagfinn Winje som sakkyndige til rapporten om ofrene etter 22. juli. Det er ukjent når de to sakkyndige skal legge den fram for retten. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter ønske fra bistandsadvokater har Oslo tingrett oppnevnt to sakkyndige, stressforsker Are Holen og spesialist i klinisk psykologi, Dagfinn Winje, til å redegjøre for mulige psykiske helseplager hos berørte etter terrorangrepene 22. juli.

Rapporten «Sakkyndigerklæring om psykiske helseplager» ble frigitt til Oslo tingrett, forsvarere og bistandsadvokater i dag. Det er forløpig ukjent når de to sakkyndige skal legge fram den 48 sider lange rapporten for retten.

Beskriver diagnoser - Dette er en grundig rapport som tar for seg psykiske skadevirkninger generelt. Den tar for seg hvilke grupper som antas å få psykiske plager samt diagnoser og varihet, sier bistandsadvokat Marte Randen til Dagbladet.

Hun og kollega Øyvind Vidhammer i Vogt & Wiig var blant de bistandsadvokatene som anmodet rapporten. Tilsammen bistår de to mellom overkant av 100 fornærmede etter terrorangrepet 22. juli-klienter.

Sakskyndig, spesialist i klinisk psykologi og førsteamanuensis ved Universitet i Bergen, Dagfinn Winje, underviser til vanlig i traumepsykologi.

Han sier til Dagbladet at han ikke vil kommentere rapporten eller gi noen generell kommentar før den er lagt fram for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer