Vil gi foreldreperm til barna er 10

KrF vil bruke milliarder.

VIL INNFØRE: Dagfinn Høybråten og KrF vil ha økt foreldrepermisjon, som gir 14 uker til foreldre til fritt bruk fram til barna er 10 år gamle. FOTO: SCANPIX
VIL INNFØRE: Dagfinn Høybråten og KrF vil ha økt foreldrepermisjon, som gir 14 uker til foreldre til fritt bruk fram til barna er 10 år gamle. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kristelig Folkeparti vil bruke mellom to og tre milliarder kroner på en ny foreldrepermisjonsordning, der det vil være mulig for foreldre å fritt ta ut 14 uker ekstra i foreldrepermisjon, og permisjonen skal kunne tas ut på valgfrie tidspunkter fram til barnet fyller 10 år.

Tidsklemma-Vi vet at tidsklemma ikke er noe som går over etter svangerskapspermisjonen eller når barna fyller tre år. Vi ønsker å gi familiene mer tid og rom til barna sine og anledning til å bestemme selv når og hvordan denne tida skal bruke, sier Høybråten til Dagbladet.noDa partilederen åpnet landsmøtet tidligere i dag, gikk han hardt ut mot regjeringspartiene, og ikke minst hvordan han mener de griper inn i familielivet.

- Det råder en bedreviterholdning i regjeringsapparatet - som er på kollisjonskurs med folk flest i familiepolitikken. Men beslutninger som angår den enkelte familie, skal fattes rundt kjøkkenbordet, ikke rundt Kongens bord, sa KrF-lederen i talen sin.

Koster milliarderI 2009 er det antatt at kontantstøtten vil koste staten 2,1 milliarder kroner. Kristelig Folkeparti sier den nye ordningen de foreslår vil kreve omtrent det samme eller litt mer av statskassa i løpet av en ti årårsperiode fra 2010 til 2020. Det første året regner de med at  ordningen vil koste omlag 310 millioner kroner. Tre og en halv måneds fri kan tas ut sammenhengende på et tidspunkt eller spredt gjennom åra. Ordningen skal praktiseres i samarbeidsgiveren.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer