Vil gi forvaring til alle som dømmes for overgrep mot barn

Frp's familiepolitiske talskvinne håper det kan ha forebyggende effekt.

ØNSKER FORVARINGSTRAFF: Alle som dømmes for seksuelle overgrep mot barn, bør automatisk få forvaringsstraff, mener 

FrP's familiepolitiske talskvinne Laila Marie Reiertsen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ØNSKER FORVARINGSTRAFF: Alle som dømmes for seksuelle overgrep mot barn, bør automatisk få forvaringsstraff, mener FrP's familiepolitiske talskvinne Laila Marie Reiertsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fremskrittspartiets familiepolitiske talskvinne Laila Reiertsen tar til ordet for å innføre forvaringsstraff for alle som dømmes for seksuelle overgrep mot barn.

- Det er i dag store forskjeller på hva slags straff personer som forgriper seg på barn får. Noen dømmes til ett år fengsel, noen til ti, og de aller færreste får forvaring. Dersom det var en automatikk i at alle som dømmes for overgrep mot barn også blir idømt forvaring, tror jeg det vil øke barns sikkerhet, og også virke forebyggende, sier Reiertsen til Dagbladet.

- Gjentakelsesfare Forvaring er i dag det eneste virkemidlet det norske rettsvesenet har til disposisjon for å idømme lovbrytere en dom som tilsvarer «livsvarig fengsel» i andre straffesystemer, da det ikke er noen øvre grense for en slik doms varighet. Ved idømmelse av forvaringsstraff fastsettes det en tidsramme og normalt også en minstetid.

Dette innebærer at den som dømmes til forvaring, ikke vil vite når vedkommende igjen kan løslates. Dette skal vurderes ut fra en fortløpende vurdering av gjentagelsesfaren.

- I de fleste tilfeller er det stor gjentakelsesfare blant personer som forgriper seg på barn, og det er alvorlig. Men om disse overgriperne vet at de risikerer forvaring, tror jeg det kan virke preventivt mot gjentakelse - at det oppleves som så skremmende å ikke vite hvor lang straff man kan få, at man ikke begår forbrytelsen, sier Reiertsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer