Vil gi fredsprisen til FN-topp

Fem år på rad har SV-representanter nominert fredsprisvinneren. Nå peker de på FNs høykomissær for flyktninger.

Oslo  20190129.
SVs Karin Andersen og flere andre av partiets stortingsrepresentanter har nominert FNs høykomissær for flyktninger, Filippo Grandi, til Nobels fredspris for 2019.  Tirsdag møtte han kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20190129. SVs Karin Andersen og flere andre av partiets stortingsrepresentanter har nominert FNs høykomissær for flyktninger, Filippo Grandi, til Nobels fredspris for 2019. Tirsdag møtte han kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å gi fredsprisen til FNs høykomissær vil være et viktig bidrag til stabilitet og fred, sier SVs mangeårige stortingsrepresentant Karin Andersen til Dagbladet.

Sammen med partileder Audun Lysbakken og flere andre SV-representanter har hun nominert FNs høykomissær for flyktninger til Nobels fredspris for 2019.

Fem år på rad har SV-representanter vært blant dem som har nominert fredsprisvinneren. Andersen håper at det samme vil skje i år.

Hun fikk selv fortelle om nominasjonen da hun tok imot FNs høykomissær for flyktninger Filippo Grandi på Stortinget i dag. Italieneren overtok i 2015 som høykomissær etter Antonio Guterres, som i dag er FNs generalsekretær.

- Økende problem

- Et sted mellom 68 og 70 millioner mennesker er flyktninger eller internt fordrevne i verden i dag. Problemet er økende, og det er en negativ utvikling i mange vestlige land. Europeiske ledere løper nå om kapp for å radbrekke sine internasjonale forpliktelser, sier Andersen.

Hun mener FNs arbeid for flyktninger bidrar til å gjøre verden tryggere.

- Å si nei til å ta imot flyktninger er et bidrag til ytterligere destabilisering i deler av verden som allerede er preget av ustabilitet og konflikter, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer