Vil gi gratis angrepiller til 15-åringer

Svensker under 25 bør få gratis prevansjon, mener utvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Skoleelever over 15 år bør få tilbud om gratis prevensjonsmidler, mener en gruppe som har utredet spørsmålet på oppdrag fra den svenske regjeringen.

Målet med forslaget er å få ned antallet uønskede graviditeter og aborter. De svenske utrederne mener det offentlige bør sette av penger til både p-piller og såkalte angrepiller til unge opp til 25 år.

- Uansett hva som er årsaken, så har vi i Sverige flere aborter enn i andre vesteuropeiske land, skriver utreder Anders Milton i et debattinnlegg i avisa Dagens Nyheter mandag.

Regjeringen har ikke bedt utvalget vurdere den svenske abortlovgivningen. Utvalget har i stedet konsentrert seg om tiltak som kan gi unge mennesker selvtillit, vurderingsevne og kunnskap om sex. (©NTB)

VIL GI BORT: På oppdrag fra den svenske regjeringen, har ei gruppe kommet fram til at unge svensker bør få angrepiller og p-piller sponset av det offentlige. 
Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
VIL GI BORT: På oppdrag fra den svenske regjeringen, har ei gruppe kommet fram til at unge svensker bør få angrepiller og p-piller sponset av det offentlige. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer