Vil gi gratis hjelp til voldtektsofre

Opprettelsen av en ny spesialenhet i politiet og gratis oppfølging av voldtektsofrene var blant tiltakene Voldtektsutvalget presenterte for justisministeren i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Klokka 12.00 i dag stiller Rita Sletner til nettmøte her på Dagbladet.no. Send inn dine spørsmål nederst i denne saken.

Leder i utvalget, Rita Sletner, overrakte forslagene til justisminister Knut Storberget (Ap) på en pressekonferanse i går.

- 8000-16 000 blir voldtatt eller forsøkt voldtatt i Norge hvert år. Og det er et veldig konservativt anslag, presiserer Sletner.

Voldtektsutvalget har sett til land som Sverige, Danmark, Tyskland, England og USA i sitt arbeid.

- Ingen av landene har alle svarene, men summen av landenes kompetanse viser at det er mulig å bringe dette feltet videre, forklarer Sletner.

Konkrete tiltak

Hun sier mørketallene må reduseres, flere saker må oppklares og omsorgen for ofrene må bli bedre. For å få til dette kommer utvalget med en rekke konkrete tiltak:

• Å etablere en ny sentral, landsdekkende spesialenhet i politiet med ansvar for seksualisert vold (SEPOL).

- Vi vil anbefale regjeringen å se på nærliggende sakstyper som vold i nære relasjoner, overgrep mot barn, menneskehandel, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, sier Sletner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer