Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil gi høyere utleiepriser

Utleiemegleren advarer mot skatteforslaget fra Scheel-utvalget.

IKKE LØNNSOMT: - Mange utleiere som kun tjener marginalt på det å leie ut deler av sin egen bolig, eksempelvis en hybel, vil konkludere med at det ikke lenger er lønnsomt og trekke utleieboligen fra markedet, sier Nikolaos Farmakis i Utleiemeglere. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
IKKE LØNNSOMT: - Mange utleiere som kun tjener marginalt på det å leie ut deler av sin egen bolig, eksempelvis en hybel, vil konkludere med at det ikke lenger er lønnsomt og trekke utleieboligen fra markedet, sier Nikolaos Farmakis i Utleiemeglere. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er dramatisk og veldig tøft overfor de som har det vanskeligst i det norske boligmarkedet, nemlig leietakere med svak økonomi, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren i en pressemelding.

Skatt på utleie Blant annet foreslår utvalget å innføre skatt på inntekter fra utleie av deler av egen bolig. Tidligere har man kunnet leie ut inntil halvparten skattefritt.

- Mange utleiere som kun tjener marginalt på det å leie ut deler av sin egen bolig, eksempelvis en hybel, vil konkludere med at det ikke lenger er lønnsomt og trekke utleieboligen fra markedet.

Færre hybler - Dette gir færre utleieboliger og dermed høyere utleiepriser, sier Farmakis.

Han mener samtidig at prisnivået i utleiemarkedet øke fordi utleierne kan prøve å dytte kostnadsøkninger over på leietakerne. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling