Vil gi Jagland EU-munnkurv

Thorbjørn Jagland kan få munnkurv i EU-saken hvis han blir utenriksminister i en Ap/SV/Sp-regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Hvis en utenriksminister, eller en annen statsråd, i en slik regjering velger å reise debatten om norsk EU-medlemskap, ja, så er det over og ut for en slik regjering, sier Sp-leder Åslaug Haga.

Hun ønsker ikke å uttale seg konkret om EU-tilhengeren Thorbjørn Jaglands sjanse til å bli utenriksminister.

Men hun retter i generelle ordelag en advarende pekefinger mot Jagland og andre EU-tilhengere i Ap: En såkalt rød-grønn regjering er avhengig av at regjeringsmedlemmene tar inn over seg at medlemskapsdebatten legges død.

Det betyr med andre ord at Jagland - som utenriksminister - vil få munnkurv i den saken han brenner mest for.

Omstridt Jagland

Tidligere Ap-leder, statsminister og utenriksminister Thorbjørn Jagland er en omstridt person i både Ap, SV og Sp. Han er landets fremste forkjemper for norsk EU-medlemskap, og er uredd i sine karakteristikker av meningsmotstandere. Dette har ofte rammet SV-leder Kristin Halvorsen og Sp's ledere.

Jagland beklager at velgerne etter alt å dømme har bare to nei til EU-alternativer å velge mellom når de går til valgurnene neste høst. For et regjeringssamarbeid mellom Høyre, KrF og Venstre forutsetter at EU-saken utsettes. Det samme gjør et Ap/SV/Sp-samarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.