Coronaviruset:

- Vil gi Janssen-vaksine til 40-55-åringer

Reiselege Gunnar Hasle har tidligere søkt om å få tilby egne pasienter AstraZeneca-vaksinen. Nå har han spurt helseministeren om å få vaksinere personer i alderen 40-55 år, som selv ønsker det, med Janssen-vaksinen.

VIL VAKSINERE: Eier av Reiseklinikken i Oslo, lege Gunnar Hasle, ønsker å tilby sine pasienter i aldersgruppa 40 - 55 år med Janssen-vaksinen. Mandag sendte han en epost til helseministeren og den assisterende helsedirektøren og ba om lov. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VIL VAKSINERE: Eier av Reiseklinikken i Oslo, lege Gunnar Hasle, ønsker å tilby sine pasienter i aldersgruppa 40 - 55 år med Janssen-vaksinen. Mandag sendte han en epost til helseministeren og den assisterende helsedirektøren og ba om lov. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 16. april sendte lege Gunnar Hasle, som driver Reiseklinikken i Oslo, en søknad til FHI om å få kjøpe eller få AstraZeneca-doser, som han igjen kan tilby sine pasienter.

Onsdag ble det kjent at regjeringen skroter AstraZeneca-vaksinen for bruk i Norge. Janssen-vaksinen blir imidlertid stående på pause mens det vurderes hvordan denne kan gis til frivillige.

- Veldig god nyhet

Mandag, etter at regjeringens ekspertutvalg la fram sin konklusjonen om at verken AstraZeneca- eller Janssen-vaksinen bør brukes i coronavaksinasjonsprogrammet, sendte Hasle en e-post - denne gang til helse- og omsorgsminister Bent Høie og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

- Jeg foreslår at de unge bør få mRNA-vaksinen, slik utvalget har foreslått, og at de mellom 40-55 år kan vente, men tilbys Janssen-vaksinen frivillig, sier Hasle til Dagbladet om innholdet e-posten.

Han omtaler regjeringens beslutning om å vurdere frivillig bruk av Janssen-vaksinen som «en veldig god nyhet».

- Det er en veldig god nyhet, så lenge regjeringen ikke somler med å frigi Janssen-vaksinen. Hvis de venter i mange uker vil de som kan ha nytte av Janssen-vaksinen bli tilbudt de mye bedre mRNA-vaksinene, sier han og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer