KRITISKE: Utdanningsforbundet er uenig i at innføring av karakterer er gunstig på barneskoletrinnene. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
KRITISKE: Utdanningsforbundet er uenig i at innføring av karakterer er gunstig på barneskoletrinnene. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Foto: Lise Åserud / SCANPIX .Vis mer

Vil gi karakterer på barneskolen

Ti Oslo-skoler søkt om tillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti barneskoler i Oslo har søkt om å få lov til å gi karakterer til sjuendeklassinger.

Utdanningsetaten i Oslo kommune håper at et forsøk med karakterer i sjuende klasse vil kunne gi informasjon om skolemiljøet og utbyttet elevene har av undervisningen, melder NRK.

- Jeg synes det er altfor lenge å gå åtte år på skolen før man får karakterer. Nå vil elevene få en mer konkret tilbakemelding om hvordan de ligger an, sier byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H).

Høyre vil innføre karakterer i 5. trinn på skoler hvor foreldre og skolen selv ønsker det.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) sier at han vil se på søknaden om prøveprosjektet før han tar stilling til det.

- Jeg synes det er bra, for da kan det hende noen skjerper seg når de gjør lekser, hvis de vet at de får karakterer, sier Johanne Lægran i sjette klasse ved en av skolene som har søkt om å få være med i prosjektet.

Utdanningsforbundet stiller seg undrende til hva Oslo kommune ønsker å oppnå med prøveprosjektet.

- Jeg tror det er gode faglige og pedagogiske grunner til at vi venter til åttende klasse. Det viktige er at elevene får løpende tilbakemelding fra læreren, sier nestleder Ingunn Alver i Utdanningsforbundets seksjon for grunnskole.


(NTB)