Vil gi Louise mildere dom

NEW YORK (Dagbladet): Tre av fire new yorkere sier i en meningsmåling at dommeren bør endre dommen mot den livstidsdømte au pairen Louise Woodward. Det er avisa New York Post som har gjort målingen.I USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag møter 19-årige Louise i et nytt rettsmøte. Forsvarerne har bedt dommer Hiller Zobel om å sette juryens kjennelse til side, og la Louise gå fri, eller redusere dommen fra drap til legemsbeskadigelse med døden til følge. De håper også dommeren vil beordre ny rettssak mot Louise Woodward.

Det er uvanlig at forsvarerne får medhold når de setter fram slike krav, men dommer Zobel har tidligere omstøtt tre jurykjennelser, og er kjent som en uavhengig og selvstendig dommer.

For og imot

Straks juryen i Cambridge, Massachusetts avga sin skyldig-kjennelse, fyltes prateprogrammene på amerikansk TV med debatter om kjennelsen var riktig.

I meningsmålingen til New York Post er 41 prosent av de spurte i et utvalg på 600 enige med juryen. 38 prosent er uenige. Feilmarginen på 4,1 prosent gjør dette til et jevnt resultat.

Men bare 23 prosent av de spurte syntes dommer Zobel skal la dommen bli stående slik den er blitt avsagt, med fengsel for livstid uten mulighet for benådning før etter femten års soning.

Overveldende bevis

Jurymedlemmene fra Cambridge har ikke stilt seg til rådighet for media i stor utstrekning slik begge juryene i de to O.J. Simpson-sakene i California gjorde.

Bare ett jurymedlem uttalte seg til New York Post i går, men uten å stå fram med navn og bilde.

Dette jurymedlemmet sier «bevisene var overveldende» for fellelse av Louise Woodward. Jurymedlemmet sier også at 19-åringens troverdighet i vitneboksen dermed ikke spilte så stor rolle.

De juridiske ekspertene er langt fra enige med det anonyme jurymedlemmet. En rekke prominente jurister har uttrykt overraskelse over den fellende kjennelsen.
Disse vurderingene har gitt næring til spekulasjoner om at dommer Hiller Zobel kan komme til å redusere straffen for Louise Woodward.