Vil gi nazi-soldater erstatning

En lokal avdeling av det høyreekstreme partiet til Jörg Haider i Østerrike avviser erstatning til jødiske naziofre. I stedet vil de ha kompensasjon til soldater som kjempet for Hitler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 'historisk bevist' at Seelkirchen kommune nær Salzburg ikke benyttet seg av slavearbeidere under den annen verdenskrig, ifølge varaordfører Helmut Naderer fra Haiders parti FPV.

I stedet bør Østerrike søke erstatning fra de allierte under annen verdenskrig for soldater fra Seelkirchen som ble drept under krigen. Dessuten vil man søke erstatning for lokale innbyggere som etter den annen verdenskrig ble tvunget til tvangsarbeidsleirer 'i Russland og andre steder.'

Varaordfører Naderer sier en resolusjon fra hans FPV som skal stemmes over 27. juni vil oppfordre til å nekte å bidra til østerriksk erstatning til nazismens ofre. I stedet vil man gjennom en advokat fremme erstatningskrav til de tidligere allierte (Storbritannia, USA, Russland og Frankrike) for dem som satt i allierte fangeleirer og menn fra lokalsamfunnet som kjempet i krigen.

(NTB)