Vil gi Nord-Norge til samene

Redaktør mener folk tvinges til å bo i Nord-Norge, og spør om ikke landsdelen bør legges ned.

SKAPER DEBATT: Majoran Vivekananthans blogginnlegg på aftenposten.no hvor har foreslår å legge ned Nord-Norge har skapt debatt. Vignettbilde.
SKAPER DEBATT: Majoran Vivekananthans blogginnlegg på aftenposten.no hvor har foreslår å legge ned Nord-Norge har skapt debatt. Vignettbilde. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et blogginnlegg på aftenposten.no forelsår Utrop-redaktør Majoran Vivekananthan å legge ned Nord-Norge og gi landsdelen til samene som han mener så gjerne vil ha den.

Innlegget til Vivekananthan har skapt stor debatt, og mye av kritikken går ut på teksten inneholder flere faktafeil og at Vivekananthan tydeligvis ikke vet nok om Nord-Norge til å mene det han mener. Mange lar seg tydelig provosere av det Vivekananthan skriver, mens andre kommenterer at det hele rett og slett er «komisk».

- Kritikken overrasker meg litt for jeg trodde det kom tydelig frem at jeg satte ting på spissen. Temaet er aktuelt, og reaksjonene tyder på at dette er et sensitivt tema som bør diskuteres, sier Vivekananthan til Dagbladet.

«Tvinges» til å bo i nord Vivekananthan, som er fast blogger hos Aftenposten, skriver videre at distriktpolitikk er særegent for Norge, og at en rekke tiltak skal «tvinge» folk til å bli i distriktene. «Hvorfor «tvinger» Norge folk til å bo på steder de ikke vil? Tradisjonelt er Nord-Norge samenes territorium. Norge er jo bygget på territoriet til to folk. Samene ønsker å bo der, de ønsker den delen til seg selv», skriver han i blogginnlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer