Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil gi norsk politi støtpistoler

Stortingsrepresentant Jan Simonsen (FrP) vil gi norske politifolk den omstridte støtpistolen som brukes av amerikansk politi. Jane's Security om Advanced Taser Videoreklame for Taser(Real Video)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støtvåpenet som heter M26 Advanced Taser er allerede i bruk i flere stater i USA. Våpenet sender ut to piler, og deretter et femsekunders elektrisk støt på hele 50 000 volt. Det setter sentralnervesystemet ut av funksjon i tilstrekkelig lang tid til at politiet kan ordne opp.

Stortingsrepresentant Jan Simonsen (FrP) sier til TV 2 at Fremskrittspartiet har diskutert våpen av denne typen i forbindelse med det nye partiprogrammet. Han sier støtpistolen kan være et effektivt virkemiddel i kritiske situasjoner.

Politiet i London vurderer å ta i bruk støtpistolen fordi de stadig har skutt og drept ubevæpnede personer.

Kritikere har påpekt at man vet for lite om helserisikoen ved bruk av våpnene, spesielt for folk med hjerteproblemer. Menneskerettsorganisasjonen Amnesty International ber politiet vente med å ta i bruk våpnene til det har vært gjennomført uavhengige medisinske undersøkelser.

(NTB)

SJOKK:Støtpistolen Taser er utbredt i USA og Canada. Nå er våpenet på vei til Storbritannia, og Frps Simonsen mener Norge bør følge etter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling