Vil gi Oslo-folk flere og dyrere bøter

Høyre vil gjøre det dyrere å lage bråk i Oslo.

HARDERE:- Hvis konsekvensen av å lage bråk på byen blir større, tror jeg folk tenker seg mer om før de lager kvalm. De blir mer bevisste på sine handlinger, sier Høyre-politikeren Mubashar Kapur til Dagbladet.no.
HARDERE:- Hvis konsekvensen av å lage bråk på byen blir større, tror jeg folk tenker seg mer om før de lager kvalm. De blir mer bevisste på sine handlinger, sier Høyre-politikeren Mubashar Kapur til Dagbladet.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Hvis konsekvensen av å lage bråk på byen blir større, tror jeg folk tenker seg mer om før de lager kvalm. De blir mer bevisste på sine handlinger, sier Høyre-politikeren Mubashar Kapur til Dagbladet.no.

Sammen med Høyre-kollega Mertefe Bartinli foreslår han nå å heve satsene på bøtene for en rekke ordensforstyrrelser. En mengde forbrytelser vil i framtida koste 10 000 kroner hvis de to politikerne får det som de vil.

Det gjelder blant annet å motsette seg arrestasjon, som i dag «bare» koster 6000 kroner, å forvolde hærverk på eiendom, som nå «bare» koster mellom 4000 og 5000 kroner, og å forstyrre ro og orden, som i dag koster mellom 7000 og 9000 kroner.

- Godt forslagSelv om forslaget ennå ikke er behandlet i Høyres partigruppe, er det ingen tvil om at partiet er positive til forslaget. Det bekrefter Bård Folke Fredriksen, leder for Oslo Høyres bystyregruppe.

- Dette er et godt forslag, og selv om vi ikke har vurdert nøyaktig hvor mye bøtene bør økes, er jeg enig i at de bør bli høyere, sier Fredriksen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer